Znajdź na blogu...

wtorek, 2 lutego 2016

Wegańskie PĄCZKI I FAWORKI w jednym miejscu

Witam :)

Z braku czasu trochę mało mnie tu ostatnio i jeszcze przez moment musicie mi wybaczyć, 
jednak dla wszystkich nowych wegusków szukających przepisów na najbliższy czwartek specjalnie ten super szybki post - pączki i faworki w jednym miejscu, żebyście nie musieli przekopywać bloga.

A więc - pączki pieczone (ale można je też smażyć oczywiście) znajdziecie tutaj:


Najważniejszy w tym przepisie jest patent na lepienie pączków, żeby nic z nich nie wyciekało, i żeby robiła się fajna, jasna otoczka w czasie rośnięcia :)

Fawory-cud natomiast, proste, pyszne, sprawdzone wielokrotnie, smakowite zwłaszcza, jeśli smażone w oleju kokosowym, tutaj:


Powodzenia i smacznego, w razie pytań piszcie tutaj lub na fanpejdżu bloga:


Pozdrawiam Was serdecznie! Sylwia

1 komentarz:

  1. Szukajac przepisu na weganskie faworki trafilam na twoja strone i kocham! Czegos takiego od dawna szukalam! Proste, smaczne, szybkie przepisy, fajnie opisane, na bazie naszych skladnikow (a nie zadne tam grzybki tybetanskie :)). Zapisuje i bede obserwowac! No i odgapiac! :)

    A zamiast faworkow zrobilam paczki, bo ochote od dawna mialam straszna, ale to smazenie.... Wyszly super smaczne, choc troche male: Moje drozdze nie daly rady.

    A przy okazji sprzedam patent mojej mamy, mistrzyni ciasta drozdzowego. Do zbyt zadkiego dzemu, albo takiego co pod wplywem ciepla wyplynie, nalezy dodac kaszki manny, odstawic troche zeby napeczniala, i nadziewac. Aczkolwiek przyznaje, ze trzeba troche eksperymentowac z proporcjami. Ja dalam na maly skoiczek (ok 200ml) wlasnego dzemu morelowego ok. cztery lyzki kaszy manny i troche za suche sie nadzienie zrobilo. Ale za to nie wyplnelo, nawet jak sie paczkowi bok rozkleil. i smakowalo super.

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Po przeniesieniu bloga na nową stronę możliwość komentowania istnieje tylko pod nowym adresem wszystkojestwglowie.pl

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.