Znajdź na blogu...

piątek, 20 listopada 2015

Weganin na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA CZERWONA

2 dni temu pokazywałam Wam białą kapustę z patelni, przyrządzoną bez tłuszczu ale mimo to bardzo, bardzo smaczną.

Dziś kapusta czerwona, przygotowana w podobny sposób ale z innymi przyprawami.

Żeby nie rozpisywać się za bardzo - rzućcie okiem na poprzedni wpis, i kiedy wiadomo już, jak to jest zrobione, podmieniamy kapustę białą na czerwoną, a dalej leci tak:


- na suchą patelnię 2 cebulki w kostkę i 2 ząbki czosnku w plasterki,
- płaska łyżeczka pieprzu,
- teraz szatkowanie kapusty i rzucanie na patelnię, mieszanie,
- 6 goździków,
- łyżeczka gałki muszkatołowej,
- kawałek świeżego imbiru startego na tarce, 
- sól morska,
- trochę wody,
- sok z połówki cytryny,
- na koniec zielona cebulka, którą sypiemy już na talerzu.


Efekt - bardzo fajne danie kapuściane, a zimne resztki smakują "jak kapusta, która leżała w sosie z rolad" - no,no,no ;) 

Dieta nie musi być nudna, a kapusta tylko gotowana, wszystko jest w głowie, pamiętajcie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Po przeniesieniu bloga na nową stronę możliwość komentowania istnieje tylko pod nowym adresem wszystkojestwglowie.pl

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.