niedziela, 13 marca 2016
EKSPRESOWY PUSZYSTY "SEREK TWAROGOWY" Z TOFU
Pokazywałam to dawno temu na profilu bloga na facebooku ale na samym blogu jakoś nie pojawiło się nigdy, a jest czymś, co robię obowiązkowo zawsze, kiedy kupię kilka kostek tofu naturalnego.
Kostkę takiego tofu wrzucam do blendera, zlewam porządnie sosem sojowym (oznacza to kilka chlustów czyli 1 dużą głęboką łyżkę do zupy lub trochę więcej, zależy czy lubicie mniej lub bardziej słone), oprószam dodatkowo solą, dodaję łyżkę oleju kokosowego bezzapachowego lub oleju konopnego i blenduję powoli i delikatnie, na najniższych obrotach, na puszysty "serek" przypominający serek twarogowy na "A" pewnej firmy na "H", który kiedyś bardzo lubiłam smarować sobie na bułce...
Na zdjęciu chleb z takim "serkiem" + czarna komosa ryżowa, trochę liści i słonecznika ;) Polecam Wam bardzo!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pożywne i bardzo smaczne kanapki! :)
OdpowiedzUsuńBardzo, dziękuję za komentarz :)
UsuńŚwietny pomysł na kanapki :)
OdpowiedzUsuńZnowu jakaś promocja w Biedronce? ;)
OdpowiedzUsuńNie, super pyszne tofu "Lunter" dostępne w Tesco tanio bez promocji :))
UsuńDzięki, rzeczywiście tanie, nie wiedziałem. Pozdrawiam serdecznie :)
UsuńPolecam też marynowane i wędzone, super skład, konsystencja i smak, przerzucamy się na nie ;)
Usuń