Znajdź na blogu...

sobota, 19 września 2015

Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY

Hej!

Dzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad.


W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz.


Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.).

W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli.

Gotowy gulasz wymieszałam z resztą wczorajszego obiadu, który świetnie się przechował do dziś, GULASZEM DYNIOWO-PIECZARKOWYM Z IMBIREM (tym razem dodałam starty na tarce świeży kawałek imbiru).

Obiad gotowy, smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Po przeniesieniu bloga na nową stronę możliwość komentowania istnieje tylko pod nowym adresem wszystkojestwglowie.pl

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.